Elkészült a Petőfi Mozi felújításának kivitelezése

2017.06.27. 11:19

Még tavaly tavasszal döntött a város képviselő-testülete a Petőfi Mozi teljes felújításáról. Mostanra elkészült a beruházás és szeptemberben egyetemi klubként nyit a 130 millió forintból felújított épület, melynek jellege megmaradt, azonban a padlásból egy belvárosi tetőteraszt alakítottak ki, ami igazi különlegessége lesz az új helynek.

Június 27-én reggel a város polgármestere és a Városfejlesztési Kft vezetője közös bejárást tartott az épületben a kivitelezővel közösen.

„Szeptemberben szeretnénk már a funkciójának megfelelően egy jó programmal nyitni a helyet és remélem, hogy nagyon sok ember fogja örömét lelni ebben a épületben. Azt kívánom a fiataloknak hogy őket is kösse majd legalább annyi emlék ehhez a házhoz, mint ami a mi generációkat köti ide.” - mondta Cser-Palkovics András, aki önkormányzati képviselőként már 2004-ben szorgalmazta a mozi épületének felújítását.

A felújítást koordináló Városfejlesztési Kft vezetője, Guti Péter elmondta, hogy a kivitelező tavaly kezdte a munkát: megújult a tetőszerkezet, kicserélték a nyílászárókat és a teljes energetikai korszerűsítése is megtörtént az épületnek, melynek fűtését a városi távhőrendszerre kötötték rá. A tetőszerkezet megújítása a szomszédos négy lakást is érintette. Az épület földszintje akadálymentesített és légtechnikai berendezéseket és tűzjelző hálózatot is építettek be.

Forrás

Legutóbbi galériák

  • Fő utca
  • Szociális városrehabilitáció
  • Hiemer ház