Alba Aréna multifunkcionális Sport- és Rendezvénycsarnok

Magyarország Kormánya a "Modern Városok" program keretében lehetőséget biztosított arra, hogy Székesfehérvárott egy multifunkcionális csarnok beruházás valósuljon meg a város közigazgatási területén belől. A beruházás fő célja a gazdaság és a turizmus élénkítése, a sport- és kulturális szolgltatások színvonalának emelése egy nemzetközi színvonalú, összetett szolgáltatásokat biztosítani képes épület létrehozásával. A projekt megvalósítása a hazai és nemzetközi verseny- és szabadidősport támogatását, a sportlétesítmény infrastruktúra átfogó fejlesztését, a legmagasabb szintű nemzetközi sportversenyek (kiemelten a jégkorong) és egyéb rendezvények, események megrendezhetőségét és Székesfehérvár város stratégiai fejlesztésének elősegítését tűzte ki céljául. 2017. januárjában a kormány az 5/2017. (I.12.) Korm. rendelet alapján a projekt nemzetgazdasgi szempontból kiemelt beruházss nyilvní­totta. A fejlesztésre szánt terület Székesfehérvár délkeleti területén, az M7-es autópálya és a 7-es főűt (Budai út) által közrefogott, jelenleg mezőgazdasági használat alatt álló, beépítetlen területen található, 020262/25 helyrajzi szám alatt. 

A parkoló felől

A tervezett létesítmény egy alapvetően sportfunkciót ellátó sportcsarnok, mely kiemelten a jégkorongsport rendezvényeinek lebonyolítására létesül. Multifunkcionalitása a csarnokban állandóan jelen lévő jég befedhetőségével biztosítható, mely segíségével minden más elterjedt sportág számára biztosítható lesz a nemzetközi elvárásoknak is megfeleló játéktér. A csarnoktérhez egyéb, sporttól független multifunkcionalitást biztosító terek (mint éttermek, irodák, tárgyalók, többfunkciós termek) kapcsolódnak.

Lelátó

További hírek

Zárvatartás

Zárvatartás

Tájékoztatjuk Ügyfeleinket, hogy 2021. március 22-től ügyfélszolgálatunk a hatályban lévő kormányrendeletek értelmében továbbra is ZÁRVA tart! Ügyintézésre online és telefonon a 22/ 511 301- es számon lesz lehetőség.   Megértésüket köszönjük!
2021.03.05.
Tájékoztatás – bérleti díjra biztosított halasztás és részletfizetés lehetőségéről

Tájékoztatás – bérleti díjra biztosított halasztás és részletfizetés lehetőségéről

Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése hatáskörében eljáró Székesfehérvár Megyei Jogú Város Polgármesterének12/2020. (III.20.) számú határozatával – a koronavírus járvány bérlőket érintő hatásainak enyhítése érdekében az Önkormányzat tulajdonában lévő lakásokra és nem lakás céljára...
2020.04.14.
XXI. szászadi körülmények az új középiskolai Campus

XXI. szászadi körülmények az új középiskolai Campus

Új, 21. századi infrastrukturális lehetőségek várják négy fehérvári oktatási intézmény tanulóit és pedagógusait 2020 szeptemberétől a középiskolai campusnak köszönhetően. A hatalmas, mintegy 35 ezer négyzetméteres épületegyüttes engedélyes tervei őszre elkészülnek, 2018 második felétől pedig a kivit...
2017.05.25.
Elköltöztünk

Elköltöztünk

Tisztelt Partnerünk! Ez úton tájékoztatjuk, hogy a Székesfehérvári Városfejlesztési Kft. irodája 2016. július 25-től új helyre költözött. Új címünk: 8000 Székesfehérvár, Irányi D. u. 4., C épület. Telefonos és elektronikus elérhetőségeink nem változtak.
2016.07.26.

Legutóbbi galériák

  • Fő utca
  • Szociális városrehabilitáció
  • Hiemer ház