Kossuth-díjas tervező és csapata tervezi az új rendezvénycsarnokot

2016.10.26. 09:34

A rendezvénycsarnok tervezői és a szurkolók első alkalommal találkoztak a Hiemer-házba szervezett bemutatón. A tervezők már több mint egy hónapja dolgoznak a multifunkcionális csarnok tervein, ami hat hónapig tart majd. Ezalatt a szurkolóknak is lesz lehetőségük megismerni a tervek alakulását. A város polgármestere elmondta, hogy a tervezési folyamatot hamarosan szélesebb fórumon is tervezik bemutatni a fehérváriaknak.

Több mint egy hónapja annak, hogy a Modern Városok Program keretén belül megvalósuló multifunkcionális csarnok tervezői munkája elkezdődött. Ennek a munkának az elején szerettek volna lehetőséget adni a a szurkolóknak is arra, hogy a folyamt elején láthassák már azt, hogyan alakul a terv és legyen lehetőségük ötleteiket megosztani a tervezőkkel. Az egyik cél, hogy az új csarnokban is az a rendkívüli hangulat köszöntse majd a szurkolókat és a csapatot, mint ami a Raktár utcai csarnokra jellemző.

Az új rendezvénycsarnokhoz a területet már megvásárolta a város a Budai út végén és elindult hivatalosan is a tervezői folyamat, melynek végére engedélyes építési terv és kiviteli terv készül el. A tervező csapat vezetője, Balázs Mihály DLA Kossuth-, Ybl Miklós-díjas és Príma Primissima díjas építész, tanszékvezető egyetemi tanár tájékoztatta a jelenlévőket az egy hónapja tartó tervezési folyamatról. A tervek megismerésére egyébként hamarosan szélesebb fórumon is lesz lehetőség.

Forrás

Legutóbbi galériák

  • Fő utca
  • Szociális városrehabilitáció
  • Hiemer ház