Ilyen lesz az új bölcsőde a Maroshegyen - már a kiviteli tervek készülnek

2021.04.07. 12:57

Az új bölcsőde engedélyezési tervei elkészültek, jelenleg a kiviteli tervek kidolgozása zajlik. Az építésre vonatkozó közbeszerzési eljárást várhatóan még idén tavasszal kiírják. Az épület a tervek szerint 2022 végéig megépül, és mindenben megfelel majd a legkorszerűbb szakmai, szolgáltatási, építészeti és energiahatékonysági kívánalmaknak.

Négy csoportszobás, ötvenhat kisgyermek befogadására alkalmas bölcsődét építenek az Úrhidai úton, az új társasházakkal szembeni lévő, üres, önkormányzati telken. A fejlesztéshez több mint egymilliárd forintos vissza nem térítendő uniós pályázati forrást nyert el Székesfehérvár.

Az új bölcsődében helyet kap egy hatvan fő ellátására alkalmas főzőkonyha is, ahol speciális igényű, laktóz-, tojás- és gluténérzékeny gyerekeknek is főznek majd. A projekt tartalmazza az üzemeltetéshez és a gondozási feladatok ellátásához szükséges eszközök beszerzését is.

Az épület tervein a Városfejlesztési Kft. tervezői csapata dolgozik. Erdei László vezető tervező elmondta, hogy a bölcsőde egyik építészeti különlegessége az a három, napsárga gömb lesz, melyek alakját acélszerkezet adja majd, a belsejét gipszkartonból, külső burkolatát pedig műanyag lemezből alakítják ki. Az első gömb a bejáratnál kap helyet – ez a szülők fogadótere lesz –, a második a mozgásterápia színhelye lesz, míg a harmadikban sószobát hoznak létre.

Bölcsöde

Forrás:https://www.szekesfehervar.hu/ilyen-lesz-az-uj-bolcsode-a-maroshegyen-mar-a-kiviteli-tervek-keszulnek

Legutóbbi galériák

  • Fő utca
  • Szociális városrehabilitáció
  • Hiemer ház