Elindult az Alba Aréna engedélyeztetési eljárása

2017.02.16. 13:44

A január 31-i elektronikus feltöltéssel megindult az Alba Aréna terveinek engedélyeztetési eljárása. Ütemezetten haladnak a székesfehérvári multifunkcionális jég- és rendezvénycsarnok előkészületei. 2019. őszére megnyithatja kapuit az építészeti megjelenésében is különleges, funkcionálisan korszerű és jól üzemeltethető épületkomplexum.

Mindezt azon a február 14-i egyeztetésen erősítették meg, amelyen az elkövetkező hónap feladatait beszélték át az Alba Aréna tervezői és Székesfehérvár Önkormányzatának képviselői. Az engedélyezési tervek január 31-i feltöltésével újabb fázisba lépett az Alba Aréna megvalósítása. Ahogy azt a város polgármestere megerősítette: már megérkezett a Fejér Megyei Kormányhivatal Székesfehérvári Járási Hivatalának függő hatályú határozata, ami jelzi a tervek beadását, az eljárás megindítását. Mindez megerősíti, hogy április elejére már építési engedéllyel rendelkezhet a multifunkcionális jég- és rendezvénycsarnok.

Székesfehérvár számára kiemelt fontosságú az Alba Aréna megépítése, ami természetesen biztosítja majd azt is, hogy az ország legjobb jégkorongcsapata – a Fehérvár AV 19 EBEL-csapata – és legjobb szurkolótábora is megfelelő körülmények közé kerüljön.” – hangsúlyozta Cser-Palkovics András azon a megbeszélésen, amelyen az elkövetkező hónap feladatait egyeztették a tervezőkke.

"A műszaki tartalmakat és a hatósági előírásokhoz igazodva a terveket sikerült úgy alakítani, hogy közben az építészeti, művészeti elképzelés sem sérült.” – vallja a vezető tervező, így egy építészeti megjelenésében is különleges, funkcionálisan korszerű és jól üzemeltethető épület valósulhat meg Székesfehérváron.

A Modern Városok Program keretében megépülő Alba Aréna nemzetgazdasági szempontból kiemelt beruházás. A közel 6000 fő befogadására alkalmas multicsarnok megvalósítása ütemezetten halad, amíg a hatóság az engedélyezést végzi, addig a tervezői csapat is tovább dolgozik. A következő lépés a kiviteli tervek elkészítése, majd a szükséges közbeszerzési eljárások keretében a kivitelezők kiválasztása. Erre – a munkaterület-átadással együtt – még idén szeretnének sort keríteni. a tervek szerint pedig 2019. őszétől pedig már mérkőzéseknek és rendezvényeknek adhat otthont az Alba Arén. 

Forrás

Legutóbbi galériák

  • Fő utca
  • Szociális városrehabilitáció
  • Hiemer ház