Elektromos töltőállomás a Városfejlesztési Kft. udvarán

2016.12.14. 14:27

Elektromos töltőállomát helyeztek üzembe a Székesfehérvári Városfejlesztési Kft. udvarán, az Irányi Dániel utca 4. szám alatt. A beruházás a Nissan társadalmi felelősségvállalási programja keretében valósult meg. Az innovatív fejlesztésnek köszönhetően az elektromos gépjárművekkel rendelkező vállalatok és magánszemélyek ügyfélfogadási időben bármikor feltölthetik autójukat.

A Nissan társadalmi felelősségvállalási programjai között szerepel, hogy a környezettudatosság és a fenntarthatóság érdekében elektromos töltőállomások kialakítását támogatják. Ha a partnerek a szállítás és a kiépítés költségeit biztosítják, akkor ingyen biztosítják a berendezést. A másik feltétel, hogy az elektromos tölzőállomást a cégek és lakosok számára ügyfélfogadási időben hozzáférhetővé kell tenni. A cég legújabb elektromos töltőállomását a Székesfehérvári Városfejlesztési Kft.. udvarán (Irányi Dániel u. 4.) helyezték üzembe, ahol 2017. január 2-tól minden munanapon 8 és 16 óra között lehet elektromos autót tölteni.

"A jelen és a jövő számára is fontos felesztés valósult meg. Nem csak a Városfejlesztési Kft-t, nem csak a cégeket, hanem a város polgárait is szolgálja ez a beruházás. A környezetvédelemmel szorosan összefüggő innovációt az autóiper és a töltőállomások fejlődése teszi lehetővé: a 25-30 perces töltési idő kezd versenyképessé válni, nekünk pedig az a jó, ha Székesfehérváron minél több városrészben elérhetővé válnak az elektromos töltőállomások" - mondta Cser-Palkovics András polgármester.

"Ez most már több mint a 3000. töltő Európában, amit a NIssan egy partner közreműködésével megvalósított - Magyarországon a 17. ilyen típusú töltőt adjuk át. Örömünkre szolgál, hogy Székesfehérvár nyitott erre a fejlesztésre, ami ugyan a jövő felé mutat, de a jelennek is szól."-emelte ki a Nissan Magyarország Kft. képviseletében Horváth Gergő kommunikációs menedzser.

Guti Péter a Székesfehérvári Városfejlesztési Kft. ügyvezetője arról beszélt, hogy a "tapasztalataink azt igazolják, hogy a technika alkalmas az igényeink kiszolgálására. A felavatásra kerülő villám töltő ennek a technológiának a korlátait még kijjebb tolja. Azoknak a fehérváriaknak, akiknek még nincs elektromos autójuk, hasznos információkkal tudunk szolgálni egy döntés meghozása előtt, akiknek pedig már van villanyautójuk, azok számára ingyenes töltőt biztosítunk a munkarendünkhöz igazítva."

 Jelenleg két "zöld" autó, 100%-ban elektromos gépkocsi segíti a Székesfehérvári Városfejlesztési Kft. ingatlankezelőinek munkáját. egy Nissan Leaf típusú személyautó, és egy Nissan e-NV200 furgon Acenta típusú kisteherautó. A cég további elektromos gépjárművek beszerzését tervezi a Nemzetgazdasági Minisztérium és az e-Mobi Elektromobilitás NKft. által kiírt pályázati lehetőséget kihasználva, amely a nyertes pályázónak vissza nem térítendő támogatást nyújt.

Az egyre több elektromos töltőállomással az alacsony üzemanyag költségű és üzemeltetésű, zéró károsanyag kibocsátású gépjárművek használatára ösztönzik a cégeket és a lakosságot. A nyilvános töltőállomások nagy feszülségű egyenárammal működnek, így ezeken a pontokon az elektromos autók nagyon gyorsan feltölthetők. A Székesfehérváron most üzembe helyezett elektromos töltőállomáson már olyan nagy teljesítményű gyorstöltő vehető igénybe, amellyel az eddigi 8 órás tölrtési idő 25-30 percre csökken. Ez tovább növeli a környezettudatos autózás feltételeinek megteremtését. 

Forrás

Legutóbbi galériák

  • Fő utca
  • Szociális városrehabilitáció
  • Hiemer ház