Átadták az Ezredéves Iskola kulcsait

2010.03.23. 15:47
Sikeresen lezajlott az Ezredéves Óvoda és Iskola műszaki átadás-átvétele, a berendezést követően tavaszi szünet után beköltözhetnek a diákok. Az EU által támogatott "Segítő Program" nemcsak az épület felújítását, hanem teljes akadálymentesítését is tartalmazta.
Befejeződtek a beruházási munkák, és megtörtént az Ezredéves Óvoda és Iskola műszaki átadás-átvétele 2010. március 23-án. A kivitelezési munka 2009. szeptember 15-én kezdődött és – az előzetes terveknek megfelelően – összesen 163 napot vett igénybe.
 
 
A felújítási munkákra Székesfehérvár MJV Önkormányzata 2009-ben 242.198.913 forint vissza nem térítendő támogatást nyert a „Segítő Program” keretében. A projekt teljes költségvetése 271.219.387 forint, mely tartalmazza a támogatási összegen felüli 10% önkormányzati önerőt is (29 millió forint).
 
Információk a beruházásról:
 
Az Ezredéves Iskola engedélyezési és kiviteli terveit az ELKANA-T Kft. készítette el, a kivitelezést közbeszerzési eljárás alapján a Bonzók’ 94 Kft. végezte. A felújítási és akadálymentesítési munkákkal a vállalkozó a vállalt előteljesítési határidőn belül végzett, a kivitelezés bruttó összköltsége 239.276.059,- Ft.
 
 
 
A megvalósult fejlesztések:
  • Főépület földszinti és emeleti részének felújítása, valamint a tetőtér beépítése. Megvalósult a nyílászárók és radiátorok cseréje, felújításra kerültek a burkolatok és a szociális, kommunális helyiségek berendezési tárgyai. Az épület külső küllemében is megújult, új vakolatot kapott. Ezáltal energiatakarékosabb lett az épület fenntartása.
  • Az intézmény komplex akadálymentesítése teljesült az új nyaktag részben hozzáépített lifttel. A komplex akadálymentesítés során a vakok és gyengénlátók részére kiemelt szegély, korlát, és braille írásos információs táblák kerültek kihelyezésre megvilágítással, a hallásukban korlátozottak részére az intézmény egészében indukciós hurok jelerősítő került beépítésre. Minden szárnyban és szinten mozgáskorlátozott vizesblokk épült. Az épület akadálymentesítése épületen kívül is megtörtént. Külső rámpák, lépcsők, korlátok és vezetősávok kerültek kiépítésre.
  • A tornaterem külső alumínium burkolata elbontásra került, új szendvicspanel és nyílászárók készültek. A lapos tető felújításra került új hőszigetelést és vízszigetelést kapott.
  • A Móri út felőli útcsatlakozás átépítésre került, akadálymentes parkoló kialakításával. A téglakerítés felújításra került, az óvodai játszóudvarra új udvari játékszer került beépítésre.
A projekt keretében megvalósult az épület teljes körű felújítása és komplex akadálymentesítése, kellemesebb, barátságosabb, élhetőbb környezetet biztosítva a halmozottan sérült gyermekek számára. A kialakított korszerű tornaterem a gyermekek terápiás foglalkoztatását, míg az új játszóudvar az eredményes szocializációt hivatott elősegíteni.
 
Folyamatban van az eszközbeszerzésre vonatkozó közbeszerzési eljárás, eredményhirdetése 2010. május elején várható. A közbeszerzés keretében bútorok beszerzésére kerül sor, mintegy 2,5 M Ft értékben.
 
A tavaszi szünetet követően, előreláthatólag április végén, a gyerekek már a felújított, korszerű épületben folytathatják az iskolát.
 
 

Legutóbbi galériák

  • Fő utca
  • Szociális városrehabilitáció
  • Hiemer ház