2017 nyarán nyitja kapuit a Videoton új stadionja

2015.12.14. 12:36

A futballdrukkerek számára életre szóló emlékek színnhelye, a Videoton FC futballistáinak több évtizede otthona búcsúzik. Az álomszép, új létesítmény 2017 nyarán nyitja kapuit.

Ahol általában helyi politikuok ülnek, azúttal futballszurkolók foglaltak helyet, a városháza dísztermében tartotta szurkolói ankétját a Videoton FC. Ugyanis a klub otthona, a rengeteg emlék okán akár legendásnak is nevezhető, az utóbbi időszakban több ráncfelvarráson is átesett Sóstói Stadion másfél évre bezárja kapuit. A Paks elleni, félszezont záró bajnoki után hétfőtől munkaterületté válik a létesítmény, amelyet a Városgondnokság miunkatársai vesznek birtokukba, megkezdik a lelátókaréj bontását. A tervek szerint a megújult létesítmény, valalmint az ezzel párhuzamosan, közel négymilliárdos állami forrásból megszépülő természetvédelmi  terület 2017 nyarán fogadja majd a látogatókat.   

 - A stadion emblematikus része a fehérváriak életének. Megszépül, modern, minden igényt kielégítő, multifunkciós létesítmény válik belőe - mondta Cser-Palkovics András polgármester.

- A környezete is megújul, amolyan Vidiváros lesz a városon belül, látogatói központtal, szép tóval, parkolkkal. Úgy gondolom, azok is büszkék lesznek majd rá, akiknekm ost ellenérzéseik vannak a beruházással kapcsolatban. A jelenlegi stadionok egyes elemeit, például a székeket igyekszünk másutt, a MÁV pályán, a környező települések létesítményeiben felhasználni. Ez ügyben egyeztetünk majd az FMLSZ illetékeseivel. Az új, fehérvári aréna terveit a S.A.M.O. Kft. munkatársai készítették. A város első embere, vallamint a futballcsapatot működtető gazdasági társaság ügyvezetője, Balogh Attila szerint is jó munkát végeztek. A tervező válallkozás ügyvezető igazgatója, Kükány Győző, továbbá munkatársa, burits Oktávián egyaránt kiememlte, munkájuk harmonikus volt a település vezetőivel és a futballklub tulajdonosával, Garancsi Istvánnal egyaránt. A végig fedett lelátón 14 ezren foglalhatnak helyet, a létesítmény tipikusan zöld beruházás lesz, ahol figyelnek a környezetre, például az esővizet összegyűjtik és öntözésre használják. Családbarát, magas színvonalú, ugyanakkor gazdaságosan működtethető arénában a meccsek mellett koncertek, esküvők és konferenciák is bonyolódhatnak. Mészáros Attila alpolgármester elmondta, a létesítmény területén a parkhoz és a tóhoz kapcsolódva látokatóközpont is épül kiállítótérrel, oktatóteremmel, valalmint a legmodernebb audiovizuális eszközökkel. Ez lesz Fehérvár zöld szíve. A piros-kék futballklub ügyvezetője, Balogh Attila közölte, a felnőtt együttes az építkezés ideje alatt Felcsúton vívja hazai bajnoki és kupameccseit. Arról még nem született döntés, ha a VIdi kiléáp a nemzetközi porondra, hol fogadja külföldi ellenfeleit.

Forrás

Legutóbbi galériák

  • Fő utca
  • Szociális városrehabilitáció
  • Hiemer ház