Petőfi Mozi felújítása

2016-ban felújításra kerül Székesfehérvár MJV Önkormányzatának tulajdonában lévő, az Arany János u. 22. szám alatt található volt Petőfi Mozi épülete. A tervek szerint Egyetemi klubként, egyfajta közösségi tértként fog funkcionálni a megújult ingatlan.

A mai épület elődjében (mely 1775-ben épült) lakott 1842-43 telén Petőfi Sándor, mint vándorszínész. Ennek az ingatlannak a helyére építették 1915-ben a jelenlegi épületet, mely ekkor kapott először mozi funkciót. 1955-ben teljes felújításon esett át, ezt követően nosztalgia jazz klubbként működött. Az 1955-ös felújítás után nem történt jelentősebb renoválás, az ingatlanon több helyen beázás nyomai láthatók.

 A 2016-2017-ben megvalósuló felújítás során homlokzati energetikai korszerűsítés (homlokzati hőszigetelés) és szükség szerint nyílászáró csere történik. Lecserélik az előregedett tetőhéjazatot a bádogozásokkal, ereszcsatornákkal együtt. Kicserélésre, korszerűsítésre kerül a bejárati portál: a kétszárnyas ajtókat jobban használható egyszárnyú ajtóra cserélik.

Kialakításra került egy nagyobb, 150-200 fős ruhatár a bejárat mellett. Az I. emeleten két öltöző kerül elhelyezésre, melyek közül az egyik alternatív használatban irodaként is funkcionál. A II. emeleten a régi mozigépész térből egy külön terem létesül, saját szociális blokkal. A legfelső szinten egy, a külön teremből induló lépcsővel elérhető tetőteraszt alakítanak ki, ahol az épületben egyedül csak itt lesz dohányzásra kijelölt hely. 

Legutóbbi galériák

  • Fő utca
  • Szociális városrehabilitáció
  • Hiemer ház