Elektromos autót állított forgalomba a Városfejlesztési Kft.

2015.12.17. 09:15

Elektromos autót helyezett forgalomba a Székesfehérvári Városfejlesztési Kft., amit december 16-án délelőtt önkormányzati képviselőknek mutatott be a városi szolgáltató. Sokan tartják úgy, hogy nem a mi pénztárcánkhoz mérték az elektromos autók árát, azonban a fenntartási és üzemeltetési költségeket figyelembe véve és évi húszezer tervezett kilométerrel jövőbemutató lehet a városi cégeknek is, ráadásul "zöld" rendszámmal ingyenes a parkolás még a kiemelt övezetekben is Fehérváron.

Sokfajta elképzelés létezik, hogy meddig lehetnek elegendők az egyre gyorsabban fogyó kőolajkészletek, vagy hogy mi lesz utána. Egyesek szerint üzemanyagcellás villanyautókkal fogunk a mostaniaknál sokkal olcsóbban közlekedni. 2011-ben az Év Autójának választott Nissan Leaf villanyautó jelenleg még egyedülálló a városi tulajdonú autók között, azonban a Hiemer-hz Gesztenyés udvarán tartott nyilvános bemutatón elhangzott, hogy kedvező tapasztalatok esetén minden bizonnyal nem ez lesz az egyetlen elektromos jármű a városi szolgáltatóknál.

A Székesfehérvári Városfejlesztési Kft. ügyvezetője, Guti Péter elmondta, hogy gondos számolás előzte meg a cégnél azt, hogy jövőbemutató példaként elektromos autót használjanak. Evente húszezer kiloétert közlekedik majd a városban az sutó, melynek az ára igaz magasabb, mint egy hasonló kategóriás hagyományos autóé, azonban a fenntartási költségek jelentősen olcsóbbak. Mindehhez rendkívül kedvező lízing konstrukciót találtak.

Forrás

Legutóbbi galériák

  • Fő utca
  • Szociális városrehabilitáció
  • Hiemer ház